Häät: Kutsu

perjantai 5. elokuuta 2016
Kustun tekeminen oli ihanaa, mutta todella työläs projekti heti alkuvuodesta. Se oli oikeastaan ensimmäinen konkreettinen asia, mitä aloimme (minä aloin...) työstämään ja näiden tekemiseen meni KAUAN! Ensinnä me päätettiin, että halutaan musta kustu, joka on loppujen lopuksi todella työläs, koska mustaa pohjaa ei tahtonut löytyä, ei millään! Ja jos löytyi niin hopealla kiillolla ja meillä teemana kultainen.. Joten suosiolla suosittelen jotain muuta väriä :D

Haaveissa oli yksinkertainen, mustalla pohjalla ja meidän omalla logolla neliön mallinen kortti! Olin jo tilaamassa taitekorttia neliönä, mutta seuraavaksi tuli hinta vastaan: Yli 300e.. Ei... Haaveilin myös läpinäkyvistä kutsuista (ihan täydelliset! Alla kuva!) mutta ei.. Myös valmiit pohjat tulee isolle n.50kpl kutsulla no.. Varmaan arvaatte jo lopun :D

Esimerkiksi Now and Foreverillä on todella kauniita pohjia, joko ilman tekstiä tai tekstillä. Ja näitä valmiita sivustoja on yllättävän paljon ja niillä leikittelyyn saa kulumaan useamman tunnin. Tilasin myös koeversioita pohjista, jotta täydellinen sävy olisi löytynyt, mutta lopulta me päädyimme toiseen ratkaisuun :)


Halusin kuitenkin päästä kutsuissa suhteellisen edullisesti: Loppujen lopuksi kun se menee monella roskiin häiden jälkeen, joten miksi panostaa liikaa? Tämä kuului siis meidän "säästä" -osioon. En kyllä tiedä, säästettiinkö me loppujen lopuksi niin paljoa, koska tein kolmet kutsut ennen lopullisia.. :D

Aloin sitten kilpailuttamaan painotaloja, mutta sitten sain idean, että leikkaa-liimaa on halvin.. Ei ollu, mutta lopulta saatiin Rikun kanssa otettua kuvan meistä, joista 1/500 kuvaa onnistui, joten sillä mentiin! Kirjokuoret muuttui mustasta kultaiseksi ja sopiva kultakiilto paperi info-lapuille löytyi ihan Kärkkäiseltä.


Sitten ei kun toimiin! Kaasojen kanssa koristeltiin kutsujen reunat ja leikattiin info paperi. Tein infosta kaksi eri versiota koristeellisella fontilla ja helpommalla, jotta vanhuksilla olisi helpompi lukea. Kultareuna idea tuli niinkin hauskasta kuin Louis Vuittonin kirjekuoresta napattua :D

Mun käsiala on sen verran surkea, että tulostin pienet lappuset nimellä ja osalle osoitteella ja liimasin ne vain kuoreen nätisti kiinni. 


Sitten tuli se kirottu päivä, kun tilasin Smartphotosta kutsun kaksipuoleisena. Laatu kortissa ihan riittävä, mutta JOKAISESSA kutsussa oli VALKOINEN reuna kolmessa sivussa!! Ei auttanut kun napata sakset käteen pitkänä perjantaina ja leikkasin jokaisesta palat pois! Onneksi olin sen verran jättänyt tekstipuolelle tilaa, että sain reunat leikattua nätisti pois, mutta kyllä mulla suorastaan vatutti koko asia monta päivää. Kun sain leikattua reunat niin olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. 

Korttien hinnaksi tuli muistaakseni 35e koko tilaus, + paperit ja kuoret, eli n.50e hinnalla kutsut lopulta kustansi. Huomasin, ettei ollut yhtään kuvaa kirjekuorista luonnonvalossa, mutta haittaneeko tuo :)


Kuvallinen kortti oli siis kaksipuoleinen + infolappu erikseen. Olisin halunnut kaikki samaan kustuun, mutta näin oli oikeastaan ihan kiva: Moni sukulainen laittoi kutsun jääkaappiin, jolloin näkyi vain tuo meidän yhteiskuva, jolloin se ei kiinnittänyt heti huomiota hääkutsusta! 

Infosta tehtiin mahdollisimman lyhyt ilman mitään liikoja ohjeita. Nykyisin on käytössä Google mapsit ja me ei erikseen mitään hääsivustoa alettu tekemään. Osoitteet kirkkoon ja juhlapaikkaan, info kirkon edessä otettaan yhteiskuvaan, ilmoittautuminen ja muistaminen. Tämä on minusta ihan riittävä, toki jos on jotain lahjasivustoja yms. Itse kutsusta unohtui sukunimet ja itse infosta kellonajat, mutta mitä pienistä ja jos meidän naamaa ei muistaisi niin sitten olisi mennyt kutsu väärään osoitteeseen.. Hehhe.. 

Ostin omalle kutsulle kaksipuoleisen kehyksen Stockmannilta, joten kutsu heijastuu kivasti läpi valossa ja on luettavissa kummaltakin puolelta helposti! Ihana idea, joka tulee varmasti olemaan muistona tulevassa kodissa olohuoneessa. :)

4 kommenttia:

  1. Hei Laura! Aivan ihanat kutsut. Persoonalliset ja kauniit. Voinko kysyä mistä hankit otsikkofontin? Vai teitkö itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse asiassa otsikossa on käytetty kahta eri fonttia, eli ihan täysin tuomosenaan ei ole ja tuotakin etsin kissojen ja koirien kanssa :D Mutta ihan näiltä free fonts -sivustoilta kaikki on napattu, sieltä vaan tonkimalla löytyy mieluinen. Ei oikein nimellä nuita tahdo löytyä :/

      Poista