Häät: Hääjuhla

tiistai 13. syyskuuta 2016

Ennen kuin päästään meidän hääjuhlaan, haluan esitellä teille pikaisesti meidän juhlapaikan. Paikka, jonka Riku keksi ja sytyin idealle hitaasti, mutta en kadu yhtään, että pidimme juhlat tuolla. Hulppeat puitteet, vaikka se vaati paljon aikaa ja suunnittelua, että saatiin ruokailu ja itse juhlapaikka toimimaan hyvin. Nyt kiittelen jälleen huippuja apujoukkoja ja pitopalvelua, keittiön henkilökuntaa ja musatalon valo- ja äänivastaavaa, bändiä ja ihan kaikkia, jotka mahdollisti tämän kaiken!

Päästiin koristelemaan paikka jo torstaina ja vietimme tiiviisti kaksi päivää järjestellen tuoleja, pöytiä ja rakentaen juhlapaikan oikeastaan kokonaan alusta loppuun ihan itse. Jos ei oltaisi joskus opiskeltu tuolla niin olisi ollut vähän vaikea käydä laittamassa lamppuja tai hakea pöytiä, jos ei olisi talo ollut entuudestaan tuttu. Juhlapaikka oli jaettu kahteen osaan: Akvaario, joka on lasinen lämpiö ruualle ja juomille ja sitten juhlasali musiikille ja yhdessäololle. Juhlasalin lavalla oli tilaa tanssia ja bändille oma lava ja hyvin mahtui kaikki vieraat tanssimaan! Ulkona oli tuolit ja muutama pöytä, koska oli todella lämmin päivä ja suurin osa ajasta oli vieraat ulkona.


Yllä oleva ja kaikki loput kuvat: Oka Morikawa, vierekkäin olevat kuvat on puhelimista tai meidän kiertävästä olympuksesta, joka toimi "bilekamerana". Tämä oli ihan menestys! Haluan vielä mainita sen, että juhlat oli sen verran henkilökohtaiset, että saatte pintaraapaisun juhlista ja en halunnut julkaista vieraiden kasvokuvia. Paitsi muutama ennestään blogissa nähty tuttu ;)

Kirkon jälkeen me ajeltiin Rikun ja kuvaajan kanssa ottamaan muutama kuva auton kanssa. Meidän ei tarvinnut olla siellä kuin 15min, koska kirkolta juhlapaikalle oli matkaa 500m, joten vieraat siirtyi nopeasti ulos odottelemaan meitä. (Meillä tosiaan ei ollut tienvarsikylttejä, koska ne yksinkertaisesti unohtui tehdä, mutta onneksi niitä ei loppujen lopuksi edes tarvittu!) :D

Nyt lopetan kirjoittamisen ja nauttikaa kuvista!


Kättelyn ja ruokailun jälkeen kaasot oli järjestäneet pientä ohjelmaa, josta meillä ei ollut loppujen lopuksi mitään hajua. Oltiin selkä yleisöön päin ja kaaso näytti lapun ja jos lappu koski henkilöä niin noustiin seisomaan ja meidän piti arvata, miksi nämä henkilöt seisoo. Alussa me arvattiin heti, mutta loppua kohden Riku oli fiksumpi. Yleisöä nauratti aina mun tokaisut "miksi Pekka sieki seisot..?!?!" Esimerkiksi "Käynyt Rikun kanssa kalassa", "Käynyt Lauran kanssa ulkomailla" jne. Tämä oli hauska! 

Ja erityismaininta meidän ruualle, joka oli taivaallisen hyvää! Kannattaa siihen panostaa, mutta kakku kruunasi koko päivän! Me rakastetaan omenahyvekakkua ja meinasin alkaa itkemään kun kuulin, että me saadaan sitä hääkakuksi! Kakunleikkuussa poljettiin yhtä aikaa, minä pienellä varaslähdöllä ja serkkupoika 4v kävi Rikun jalassakin kiinni, ettei se voitta ;)

Muuta toimintaa meidän päivässä oli mainittu kiertävä bilekamera, jossa oli niin huippuja kuvia, että oksat pois! Olin yllättynyt, kuinka hyvin se oli pyörinyt pöydästä pöytään ja porukka innostunut ottaan kuvia! Myös Photo booth veti porukkaa yllättävän paljon ja meillä vieraskirjana toimi "ystäväkirjan sivu", jota sitäkin täyteltiin yllättävän paljon! Totta kai vanhukset nyt ei sellaisia ala täyttämään, mutta siihen osattiin varautua. Tein näistä kolmesta sitten jälkeenpäin ifolorkirjan, johon laitoin kuvia ja ystäväsivut meille muistoksi. Paksuutta tälle kirjalle tuli VAIN 94 sivua ja esittelen sen siten myöhemmin budjettilaskelman kanssa, joka on muuten viimeinen virallinen hääjuttu tänne blogiin. :)

Myös mukana oli herkkubuffet, paikkakyltteinä pyykkipojat omalla nimellä, vessoissa varikko korit, hyvää seuraa ja paljon naurua musiikin tahtiin! Paljon keskustelua herätti myös valokuvaseinä, johon tilasin 120 kuvaa aivan lapsuudesta nykypäivään ja koko meidän 9 vuoden historia.

Sen jälkeen oli perinteinen kenkäleikki, muutama ihana yllätyspuhe, häävalssi jonka jälkeen alkoi todella hyvä bändi soittamaan. Aloitettiin perinteisesti rauhallisella setillä, jossa porukka pääsi valssaamaan, toisessa alettiin jo tanssia ja kolmannen aikana tanssilattia oli niin täynnä, että tunnelma oli ihan huikea! Oli nuorta ja vanhaa, ilman kenkiä ja valssaten, mutta olihan meillä hauskaa! Jossain vaiheessa perus sukkanauha ja kimppu lensi ulkona, mutta muuten loppuilta meni rennosti iltapalaa syöden ja me lähdettiin juhlapaikalta tasan puoli neljä viimeisinä :)

Tässä meidän häävalssi, jossa on niin osuvat, meille sopivat sanat <3 Sanat lukee tuolla kuvien seassa.


Ainoa OIKEASTI täysin yllätys mulle oli, että MINUT RYÖSTETTIIN! Muistatte varmaan mun ainoan ehdon olevan se, ettei ketään ryöstetä ja tuo oli kyllä pahin veto koko illassa. Olisitte nähneet sen huudon, Rikusta kiinni pitämisen ja rääkymisen, mikä musta lähti. Luulin, että Riku varastetaan, mutta minut ne kanto ulos ilman kenkiä. :D 

Kaasot sano jälkeenpäin, että bestmanit oli keksineet sen ihan extempore ja eivät olleet kertoneet sitä edes heille. Onneksi mua sen verran kuunneltiin, että pääsin vain ulkopuolelle ja Riku joutui kirjoittamaan runon, soittamaan rumpuja ja pianoa, ennen mun palauttamista. Myönnän näin jälkeenpäin, että olihan tuo nyt ihan huippu veto ja tosi hauska :D

Seuraavat kuvat on bilekamerasta ja viimeinen Okan. :)


Rikun sanoja lainaten: "Maailman paras ja ikimuistoisin päivä ikinä!"

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva kattoa kuvia ja lukea kun laitto soimaan taustalle ton kappaleen. Oikein ihana tunnelma välittyy! Ja kivoja vinkkejä saa itelleen näistä kirjoituksistasi;) :)

  VastaaPoista
 2. Oioioi tuo Hurman biisi on niiin ihana ja aivan liian tuntematon!

  Upealta on näyttänyt juhlapaikalla, onnea vielä teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana! Häälauluja on yllättävän paljon enemmän kuin osaa ajatella! Kiitos kummanki puolesta <3 :)

   Poista