Päivä 3: Lumoava Otivarin kylä

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

APUA! Kannattaisi varmaan joskus katsella omia luonnoksia vähän tarkemmin? Mulla on täysin unohtunut julkaista tämä teksti! 2015 kesällä olimme Espanjassa ja kolmen päivän ajan vuokrasimme auton ja ajelimme kolme eri ilmansuuntaa. Ensimmäisessä osassa kävimme aurinkorannikolla, toisena pohjoisemmassa Alhamassa ja viimeisenä päivänä pienen pienessä kylässä, Otivarissa.

Kolmantena auto päivänä nukuimme hitusen pidempään ja hyppäsimme auton kyytiin vasta puolen päivän jälkeen. Matka ei ollut pitkä, mutta määränpäähän saapuminen vei enemmän aikaa kuin normaalisti: Ensin päätietä pitkin pienille teille ja jyrkkien mäkien nousua kohti pieneen kylään. Ja kun sanon, että Otivar on pieni niin se tarkoittaa sitä, kun istuu ravintolan terassilla niin näet alku ja loppupään yhtä aikaa! 

Mua peloteltiin, että siellä on oikeasti jyrkkää ja oikeasti jotkut on jopa oksentaneet jännityksestä. Onneksi käytiin edellisenä päivänä ajamassa Alhamaan, joten ei tarvinnut niin paljon jännittää! Tällä kertaa tiet oli todella kapeita, joten enemmän jännitin, ettei tule rekkaa vastaan!


Otivarissa oli vain muutama ravintola ja saatiin suosittelu tähän nykyiseen. Me saatiin alkusalaatti tonnikalalla (Riku söi ensimmäistä kertaa avokadoa ja tykkäsi siitä!) ja pääruokana kanaa, jänistä ja ihania perunoita. Jänis oli kyllä jännän makuista ja kana hyvää, joten kannatti ajaa tuonne asti syömään. Huomasi, että paikkaa oli aikoinaan kaavoitettu turisteille, muttei koskaan ole onnistunut siinä. Paljon keskeneräisiä rakennuksia ja asumattomia koteja. Kait suuremmilla kaupungeilla ja lamalla on osuutta tähän asiaan. 

Toinen syy Otivarin vierailulle oli nähtävyys tasanne, josta näkyi hienot maisemat! Espanjassa normaalisti tottuu merinäköalaan, joten oli mukava nähdä myös vuoristomaisemaa ylhäältäpäin! Sinne menevä tie oli oikeasti puolikkaan auton kokoinen, toisella puolella totta kai ilman kaidetta suora pudotus alaspäin. Silloin pelotti!


Matkalla takaisin Torre del Mariin ajettiin rannikkoa pitkin Nerjan kautta. Jos meillä olisi ollut bikinit mukana niin oltaisiin ehdottomasti pysähdytty autioille rannoille, jotka näytti ylhäältäpäin taivaallisen ihanilta! Me kuitenkin koettiin olo niin laiskaksi, että ajeltiin vaan hissukseen takaisin omalle uima-altaalle.. Alkoi tuo autolla kulkeminen sen verran jo riittämään, että kolme päivää oli näin pienelle alueelle ihan sopiva aika. Illasta lähdettiin shoppailemaan ja aamulla palautettiin auto. 

(Tulipas haukea ikävä ulkomaille.. Ja mun edesmenneitä hoikkia käsivarsia.. :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti