Itsensä tutkiskelua kirjojen avulla

maanantai 8. tammikuuta 2018

Tämä ei ole yhteistyöllä tehty vaan ihan rehellisesti omaa pohdintaa. Mie vaan yksinkertaisesti RAKASTAN kirjoja ja huomasin blogia selatessa kirjoittaneeni samaisesta aiheesta ensimmäisiä kertoja jo huhtikuussa 2016!

Kun kuulin ensimmäisen kerran Hidasta elämää nettisivusta, aloin seuraamaan sivuston tekstejä aktiivisesti. Siellä on myös puoti, jossa oli myynnissä kaksi kirjaa. Tilasin kauniin kirjan kotiin ja olen ollut sen jälkeen myyty näiden kirjojen laadulle! Näyttäviä kuvia, kauniit asettelut miellyttää visuaalista silmää. Myös yhden työkirjan olen täyttänyt ja kuluttanut loppuun saakka.

Nyt verkkokaupan puoli on laajentunut viidellätoista (15) kirjalla, lukuisilla korteilla ja muilla materiaaleilla. Koko ajan tulee lisää ja lisää! Yhtäkkiä tajusin, että saan lainattua kirjastosta nämä kaikki kirjat, jotta voin katsella läpi, mitä tilaan itselleni. Näin saan hyllylle vain oikeasti mieluisia kirjoja ja säästytään huti ostoksilta!


Oon kyllä niin tyytyväinen tähän systeemiin, koska sain jo silmäyksellä karsittua muutaman kirjan pois. Tärkeimmät kriteerit kirjalle on ehdottomasti aihe alue: Jos se menee oikein kauas omasta ajattelusta tai en pysty samaistumaan kirjoittajan kanssa. Yhtä kirjaa lueskelin tuossa syksyllä loppuun palamisesta, mutta sekin on aihe, jota en koe tarvitsevani kirjahyllyyn pölyttymään, JOS vaikka joskus sitä tarvisin...

Muutama kirja taas ensi silmäyksellä vakuutti mut täysin! Tsemppikirja, tikapuut rakkauteen.. Oikeastaan kaikki loput, koska tilasin ne itselleni joululahjaksi. Ihan muutaman kirjan vain.. Jos mulla ei sen kummemmin ollut niitä uuden vuoden lupauksia niin jos edes vähintään nämä kaikki (ja ne 20 muuta kirjahyllyn kirjaa) saisin luettua ja täytettyä vuoden aikana niin olisin tyytyväinen!!

Kaikista tärkeimpänä omalle jaksamiselle juuri tällä hetkellä olen kokenut Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirjan. Olen jo kauan aikaa omistanut kyseisen kirjoittajan Hyvän mielen taidot kirjan, mutten ole koskaan jotenkin osannut alkaa lukemaan sitä. Nyt kun rinnalla on mahdollista täyttää omia ajatuksia ja haaveita, koen näiden kirjojen täydentävän toisiaan loistavasti! Jokaisen viikon olen aloittanut yhdellä alueella ja innoissaan aina odotan seuraavaa viikkoa, että saan täyttää tätä ihanaa kirjasta, jota myös kiitospäiväkirjana käytän joka ilta. :)


Toisena voimavarana mulla on äänikirjat, joita olen nyt tammikuussa kuunnellut lähes joka päivä! Olen ihan koukussa, kun imurointi menee hetkessä tai ennen nukahtamista voi keskittyä kuunteluun silmät kiinni. Varsinkin kuumeen kourissa ei tarvinnut aamulla miettiä, miten saan ajan kulumaan. Sunnuntaina myös autolla ajaminen Leville tuntui paljon mukavammalta kuin koskaan aikaisemmin! 

Tulevalle Teneriffan matkalle olen ladannut jo muutaman äänikirjan varastoon, että saadaan siskon kanssa juna- ja lentomatkat kulumaan mukavasti loman aikana. Varmasti myös uima-altaalla tulee makoiltua paljon mieluummin kuin ennen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti