Mihin olen matkustanut?

Violetilla käydyt maat: Arabiemiraatit, Espanja, Kiina, Kreikka, Norja, Ruotsi, Suomi, Turkki ja Viro. Hollannissa lentokentällä. Punaisella seuraavat kohteet: Islanti, Japani ja Indonesia. Päivitetty 25.3.2018

Kenellekkään on tuskin jäänyt epäselväksi, että rakastan matkailua. Pienenä reissasin lähinnä pohjoismaissa, mutta nyt kun tienaan itse rahani niin tuhlaan sen myös reissuihin. Cheekin sanoja lainaten: "Onnea ei voi ostaa rahalla, mutta rahalla voi ostaa elämyksiä maailmalle"

Tarkoituksena on päästä maailmalle vähintään kerran vuodessa, joista yksi on joku pidempi reissu. Myös poikaystäväni rakastaa matkustamista, joten pelkkä "Oliskohan seuraava kohde..." riittää siihen, että matka on varattu jo seuraavana päivänä :)

Yläpuolella kartassa näkyy kohdat, joissa olen käynyt pidemmin kuin päivän reissuja. Suomen ja Ruotsin sisällä olen toki matkustellut paljon, mutta nyt puhutaan ulkomaista. Riku on listassa aika paljon edellä: Hän on käynyt bussilla mm. Tanskassa, Saksassa ja Ranskassa. Japanissa Riku oli 2010 kolme viikkoa :)

Japani 2010
Arabiemiraatit: Dubai ja Abu Dhabi 2008
Matkustimme sukulaisten kesken Dubaihin muutamaksi viikoksi. Paljon nähtävää ja erityisesti päivän reissu Abu Dhabissa jätti palavan halun tutustua kaupunkii uudestaan. Kulttuuri, shoppailu ja kaupunki-rantaloman yhdistämistä parhaimmillaan.


Kreikka: Rodos 2010
Tämä oli ensimmäinen matka yksin Rikun kanssa. Kreikkaan on lyhyt matka lentää, kaupungin ehtii nähdä hyvin viikon aikana ja vuokraamalla mönkijän pääsee helposti myös ajelemaan itse lähikyliin. Ruoka on taivaallisen hyvää ja aurinkoa riittää.

Valmismatkat on oiva tapa tutustua maailmalle helposti, koska ympärillä on aina oppaita auttamassa käytännön asioissa.


Kiina 2011: Peking-Shanghai-Peking, 21 päivää
Reppureissaamista suurkaupungeissa. Hostellielämään tutustumista ja matkailu kipinän hakemista.
Tämä reissu kokonaisuudessaan on luettavissa kiina-teksteistä, kun selaa vähän pidemmälle vanhoihin teksteihin.

Kiina 2014: Peking-Shanghai-Huangshan-Hangzhou-Peking, 23päivää
Uusimmalta kiinan reissulta en ole saanut kirjoitettua vielä edes kaikkia tekstejä, koska matka oli niin pitkä ja mielenkiintoinen. Eiköhän ennen ensi kesää olla matka käyty läpi, kun yritän kirjoittaa suurempia kokonaisuuksia reissusta ja vinkkejä kiinan reissaamiseen.

Alla muutama poiminta.
Kaikki tekstit löytyy täältä.
(Alkaen aina uusimmasta 2014 -> 2011)
Mitä Kiinassa syödään? 2014
Viisi hostellia kiinassa 2014
Kuinka valmistautua reissuun 2014
Ihmiset ja ympäristö 2014
Video kiinasta 2011
Hostellit ja junat 2011

Peking:
Kiinan muurit 2011
Rauhan aukio ja kielletty kaupunki 2011
Eläintarha 2011
Summer palace 2014
Taivaan temppeli 2014
Long Qing Xia Longqing -vuoristo 2014

Shanghai:
World Financial center 2011
Oriental Pearl tower 2011
Ocean Aquarium 2014
Little Venice of Shanghai 2014

Huangshan:
Yellow Mountain 2014
Eläintarha 2014


Turkki: Alanya 2014
Viikon irtiotto arjesta syyslomalla auringon ja ukkosen alla. Käy lukemassa mun fiilikset täältä :)


Espanja: Torre del Mar 2015
Lähdettiin kesälomalla kolmeksi viikoksi makoilemaan Espanjan lämpöön ja rakkaus maata kohtaan syttyi heti. Torressa ei juuri englantia puhuttu, joten saimme kokea kulttuuria läheltä ja asustella paikallisessa kerrostalossa keskellä tapahtumarikasta kylää. Tämän matkan ansiosta aloitin syksyllä Englannin ja Espanjan opinnot haaveena muuttaa joskus ulkomaille. Olen kirjoitellut ja tulen kirjoittamaan reissusta täällä lisää. :)


Norja: Bobo-Narvik 2016
Kävimme viiden päivän ja 1800km ajelun Norjassa "Honeymoon" ajelulla heti häiden jälkeen Rikun kanssa. Pieni vilaus Norjaan ja suuri kaipuu mennä heti takaisin! Lisää voit lukea: osa1, osa2.


Norja: Lofootit ja Pohjois-Norja 2017
12 päivän häämatka Norjassa telttaillen ja nauttien mitä upeimmista maisemista. 3500km ja nauttien parhaasta matkaseurasta.

Kaikki Norjaan liittyvät tekstit ja videot löytyy täältä.


Espanja (Teneriffa): Puerto de la Cruz 2018: Kävin viikon kiertelemässä Teneriffaa siskon kanssa. Teneriffan huikeat maisemat ja vaihteleva luonto yllätti minut positiivisesti!


TULOSSA:

Luminen Norja: Laskettelua Tromssassa ja lumisia maisemia! Huhtikuun puolessa välissä lähdemme viikoksi Norjaan!

Indonesia Bali: Kesäkuussa juhannuksen kieppeillä lähdemme kiertelemään Indonesiaa muutamaksi viikoksi!


Elämäni tarkoitus on käydä vähintään 100 eri maassa. Nyt listassa on vasta yhdeksän, periaatteessa kymmenen maata, jos lentokenttälle laskeutuminen Amsterdamiin lasketaan ;) 

Oikeastaan mulla ei ole väliä, missä tai montako kertaa käy reissussa, kunhan lomasta nauttii ja saa nollattua ajatukset arjesta. Ei ole noloa käydä jossain turistipaikassa tai loman ei kuulu aina olla luxusta, kunhan se on itselle tärkeä ja mieluinen matka.  Nautitaan elämästä, reissulla tai ilman ♥

Kiina 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti