Testit uudestaan

sunnuntai 19. toukokuuta 2013
Vihdoin sain tehtyä uusintana tämän kuntotestin, mikä tehtiin mulle tammikuun lopussa. Olen tehnyt saman testin myös yli 3 vuotta sitten ja nyt verrataan, kuinka tulokset ovat parantuneet, vai onko? :) Tulokset ovat asteikolla 1-5.


1. testi: UKK-kävelytesti = arvioi sydän- ja verenkiertoelimistön kestävyyssuorituskykyä. 
Testissä kävellään kaksi kilometriä mahdollisimman reippaalla tahdilla ja testin jälkeen katsotaan aika ja syke. Testin aikana ei saa puhua, pitää vaan kävellä ihan täysillä! Lopputulokseen vaikuttaa kaikki mahdolliset, eli ikä, paino jne.

Ensimmäisellä kerralla aika oli yli 20min, tammikuussa 17min 50sek, syke 160. Silloin olin keskivertoa heikompi kestävyyskunto. Nyt tulos oli 17min 10sek, eli 40sek parempi aika kuin viimeksi! Syke  ja tulos oli keskivertoa heikompi kestävyyskunto edelleen!

Tavoiteltuun 16 minuutin puolelle ei ihan päästy, mutta suunta on vain lyhyempään ;) Eikä tässä ole edes kerennyt parantavalla tavalla treenata, mutta on tässä mun paremmalla elämäntavalla jotain merkitystä, jos aika paranee! Hyvähyvä!


2. testi: Motorinen kunto = Tasapaino
Tasapaino oli mitä oli, ekalla kerralla 1, tammikuussa 3 ja  nyt keskiarvo 3, koska toisen tein täysillä pisteillä ja toinen sitten hylättynä, koska en jaksanu alkaa ottaan uutta aikaa yhden jalan seisontaan HUPS :D

3. testi: Tuki- ja liikuntaelimistön kunto = Lihaskunto ja lihaskestävyys
a) Selkä oli edelleen täysi 5, ja paransin niitä jopa ihan kivasti. Viimeksi oli 30sek aikaan 40 selkää ja nyt samaan aikaan 47 selkää ;)

b) Vatsalihaksia sain tammikuussa 18 ja nyt paransin tulokseen 20. Siinä tuodaan pää maahan saakka ja kyynerpäät polviin, joten raskas liike kyseessä ja päähän sattu. Mutta parani!

c) Kyykyt onnistu paremmin kuin viimeksi. Sain hylkyjä vaikka kuin paljon, mutta nyt tein aika hitaasti, että hyväksytään jokainen ja 18 puhdasta tulosta sain tehtyä. Viimeksi hyväksyttiin vain 8, joten paranihan sekin!

d) Muunneltu punnerrus parantu huomattavasti! Tammikuun neljä paskaa muuttui nyt kymmeneen puhtaaseen! Tosiaan siinä eka pitää läpsästä kädet selän takana, nousta suorana MIESTEN punneruksella ylös ja sitten läppästä toista kättä ja takas alas.

No edelleenkin kaikki oli sillon 3 vuotta sitten ykkösiä, niin kehitystä on :D


4. testi: Tuki- ja liikuntaelimistön kunto = Liikkuvuus
Venyvyys eteen jäi yhestä sentistä kiinni, että olis ollu sama kuin tammikuussa (55cm), taivutukset sivulle oli parantunut 2cm (26cm tammikuussa) ja taakse taivutus täys vitonen :) Olin pikkusen jumissa, mutta en muutoksia osottanutkaan :)

Ihan tyytyväinen olen, paremminkin olis voinut mennö ja olis kiva saada sama testi vaikka vuoden päästä uudestaan! :) Samaan kertaan kuului myös kehinkoostumusmittaus, josta en ole kertonut täällä puolella juuri mitään. En tiedä, onko siinä nytkään mitään kerrottavaa, mutta se ansaitsee oman sepostuksensa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti