Olympus E-PL7 ja kameralaukku

tiistai 24. marraskuuta 2015

Ostin tuossa kuukausi takaperin itselleni toisen kameran. Nikon on niin suuri ja tällä hetkellä jaetaan Rikun kanssa kamera puoliksi niin toiselle kameralle tulee käyttöä. Vertailin ja valikoin muutaman päivän vaihtoehtoja, mutta lopulta Olympus E-PL7 ja 24mm f/1.8 vei voiton.

Nyt jo jonkun verran kameraa käyttäneenä en voi muuta kuin suositella lämpimästi. Käytettävyys on hyvä, koko juuri sopiva ja kuvien laatu erinomainen. Edellisessä olympuksessa kuvien rakeisuus hämärässä oli ihan järkyttävä, mutta malleissa ollaan menty eteenpäin ja samaa rakeisuutta ei ole enää huomattavasti niin paljoa kuin ennen. Pointsit olympukselle!

Mistä sitten tykkään kamerassa? Kääntyvästä näytöstä eli selfie-ominaisuudesta, kosketusnäytöstä, joka helpottaa kuvan tarkentamista ja parasta on wifi-yhteys suoraan puhelimeen! Tarvitset vain älypuhelimen ja ladatun sovelluksen. Wifin yhdistämisen jälkeen voit ottaa kuvia kaukolaukaisimella ja näet kuvan samalla ruudusta ja tallentaa otettuja kuvia puhelimeen. Myöhemmin kuvat voi lisätä vaikka instagramiin :)


Koska kamera on sen verran arvokas, ettei sitä uskalla laittaa laukkuun pyörimään ihan sellaisenaan. Metsästin nättiä pientä laukkua ja ajattelin jo otse tehdä pienen suojapussukan, kunnes menin kärkkäiselle ja summamutikassa ostin Lowepron laukun, joka osottautui täydellisen kokoiseksi laukuksi. Lowepron merkki on todettu jo niin monta kertaa hyväksi ja kestäväksi, ettei tarvinnut laadusta huoletia, kun tiesin sen jo olevan kunnossa. Kamera menee vastavalosuojan kanssa täydellisesti laukkuun ja tilaa jää vielä hihnalle ja siirtopiuhalle. Ei jää turhaa tilaa :)

Laukun kanssa kamera ei ihan pienimpiin laukkuihin mahdu, mutta Michael Korssin laukkuun se sopii paremmin kuin hyvin. Vaihdoin vielä hihnaksi vanhasta laukusta jääneen hihnan ja olen muutaman kerran kantanut laukkua ihan tuollaisenaan.


Alla kuva, missä näkyy kameroiden kokoero: Nikon laukku VS. Olympus laukku. Nikon ei mahdu mihinkään, mutta olympuksen kuvattavuus ei ole yhtä hyvä. Painoeroa yli kaksi kiloa, joten voitte vain arvailla, kumpi lähtee helpommin mukaan lyhyelle reissulle..

Tosin olen yllättynyt siitä, kuinka Riku innostui ottamaan kameran mukaan pohjoiseen, kun itse tarvitsen nikonia töissä. Joten olen entistä varmempi siitä, että kameran valinta osui nappiin! :)

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus :) olen itsekin miettinyt että hankiisin jonkun pienien hyvän kameran Nikonin kaveriksi ja tämä Olympus on myös ollut minun vaihtoehtolistallani. Mikä Nikoni sulta löytyy? Yritin vähän etsiä mutta en löytänyt nopesti vastausta. Ja miten kuvalaatu on jos Olympusta ja Nikonia verrataan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Nikon D700 ja siinä kaverina 24-70mm f/2.8 :) Runko on jo...Seitsemän vuotta vanha, joten uuden ostaminen on edessä. Tuota objektiivia on vaikea verrata mihinkään, koska se on niin hyvä :)

   Olympus on suuri positiivinen yllätys, kun vertaan edelliseen PEN-malliin. Mun mielestä laatu on pienelle kameralle riittävä ja juuri sopiva toiseksi kameraksi. Vähän parempi laatu ja kuvaamisen kannalta parempi on isompi Olympus OM-D mallin kamerat. Tämä 24mm f/1.8 on todella hyvä objektiivi, jos tykkää syväterävyydestä :)

   Jotku ihmiset myy oman järjestelmäkameran pois kokonaan ostettuaan olympuksen, mutta itse tykkään laadullisesti enemmän nikonin kuvista ja isolla kameralla on parempi kuvata. Pienenä kamerana olympus on kuitenkin hyvä ja mun kokeiluissa paras mahdollinen. :)

   Poista
  2. Kiitos tästä vastauksesta :) mulla on itsellä juuri tuo 24-70/2.8 + D810 jonka kannan joka paikassa mukana, eli olen ajatellut ostaa toiseksi kameraksi juuri tämän Olympuksen tapaisen. Täytyy todellakin katsella tätä Olympuksen mallia. Minulle on myös kuvien laatu tärkeä enkä halua ostaa kameraa jossa on liian huono laatu Nikoniin verrattuna, koska silloin tiedän että sille ei tulisi ollenkaan käyttöä. Kiva kuulla nämä mielipiteet henkilöltä joka vertaa suunnilleen samaan kameran ja samaan laatuun. Kiitos! :)

   Poista
  3. Oi, täällä myös harkinnassa Nikon D810!! :)
   Kiitos sinulle kommentista :)

   Poista