Huomenlahja: Norja 1/2

maanantai 22. elokuuta 2016

Koska meidän hääkuvat ovat myöhässä ja mulla hirmuiset halut kirjoitella blogia niin ajattelin aloittaa jo höpöttelemään meidän matkasta Norjaan. 

Koko ideahan lähti siitä liikkeelle, että lähdin häiden jälkeisenä sunnuntaina aikaisemmalla kyydillä siivoamaan sotkuja hääpaikalta. Siinä touhutessa Riku ilmestyi paikalle ja lättäsi mulle yllä näkyvän kirjekuoren ja käski ratkaista pienen palapelin. Siinä koottiin ja mietittiin, mutta sitten välähti. LOFOTEN oli mulle ihan outo sana, koska aina ollaan puhuttu vain matkasta Lofooteille. Mutta niin se Riku oli vain aamulla mennyt ja päättänyt yllättää minut huomenlahjalla. Ja mieluinen lahja olikin <3

Sunnuntaina vieteltiin kahdestaan yötä kotona ja oikeastaan vasta maanantaina alettiin edes suunnittelemaan koko reissua! Pakattiin ja lähdettiin illalla ajamaan läpi ruotsin Arvidsjauriin hotelliin. Hotelli ei ollut kummoinen, mutta tuli nukuttua niin hyvin, että ME EI HERÄTTY AAMUPALALLE?!?! Voitteko oikeasti uskoa, mikä se vatutuksen määrä on siinä vaiheessa, kun itse maksat hotellin ja et herää syömään?!? Voin sanoa, että oli muuten eka ja vika kerta, kun näin tapahtuu! 

No näin Haaparannan kasvattina suunnattiin sitten suomalaisittain Frasseen syömään hyvät happarit ja lähdettiin ajamaan kohti Norjaa! Ruotsi on niin tylsä ja tasainen, joten rajan tunnisti kyllä heti: Jylhiä vuoria ja lumisia huippuja! Heti rajan jälkeen pysähdyttiin ottamaan selfie!


Aluksi me suunnattiin Fausken lähelle maaseudulle Rikun lapsuuden tutun luokse kylään. Kyseltiin ensin heiltä vinkkejä, minne voidaan mennä ja mitä tehdä niin lopulta päädyimme olemaan tuolla kaksi yötä. Ollaan kyllä kiitollisia kutsusta!

Lofooteilla on heinäkuussa sesonki pahimmillaan ja siellä liikkuu paljon asuntovaunuja ja -autoja puhumattakaan hotelleista, jotka on ihan täynnä. Jäätiin siis vähän miettimään asiaa ja tutustumaan Norjaan paikallisen elämän kautta, jossa meitä viihdytti 3-vuotias ihana tyttö. Moneen kertaan me leikittiin yhdessä pienen kielimuurin kanssa.. Sain nimittäin aina suomen puheeseen vastaukset Norjaksi, mutta ei se menoa haitannut! Oli mielenkiintoista! :)

Heti ensimmäisen kolmen tunnin aikana pakattiin tavarat autoon ja suunnattiin koko porukalla veneilemään merelle! Vuorovesi oli noussut tarpeeksi paljon, joten vene saatiin nopeasti vesille. :)


Kuten tiedätte: Riku rakastaa kalastamista, mutta minua se ei ole saanut matkoille mukaan. Virvelin heittäminen ei ole koskaan minusta ollut niin hauskaa kuin tällaisella Norjalaisella "narrilla" kalastaminen. Siima, missä on ainakin viisi koukkua ja se laitetaan pohjan lähelle. Parhaillaan meidän alla oli jopa 58m vettä, joka on minusta ihan käsittämättömän paljon!

Mutta ei siinä, meikäläinen nappasi tuolla reissulla 16 kalaa! Kolme kalaa parhaillaan yhtä aikaa kiinni ja isoin taisi olla kolme kiloinen turska.. Vai olikohan se toinen isompi? Mutta oli mulla hauskaa ja sieltä syvältä kun kala nappasi niin oli se homma vetää ylös! Nämä seuraavat kuvat oli ainoa julkaisukelpoiset, minä kun en kalaan koske! :D


Illalla ja seuraavana päivänä syötiin sitten itse kalastettua kalaa ruuaksi :) Ja koska näitä kuvia on niin paljon, joudun jättämään seuraavat päivät toiselle kerralle. Norja on kyllä niin kaunis ja kuvauksellinen maa!

Mutta kerron jo nyt, että loppujen lopuksi me ei edes koko Lofooteille päästy! (merkitty punaisella karttaan) Meillä jää ainakin seuraavalle kerralle jotain ihmeteltävää! Muutenkin Norjassa on ihan pohjoinen ja vielä etelä näkemättä, joten sinne taidetaan suunnata vielä uudemman kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti