Joulu 24.12.2016 / my day

tiistai 27. joulukuuta 2016

Mun joulu kuvilla ja videolla. Tänä vuonna jouluaatto meni täysin poiketen kaavasta ja nyt kun olen innostunut videoiden teosta niin halusin kokeilla itselleni jotain täysin uutta. Mikä tämä youtube- juttu oikein on, siitä lisää ajallaan!

Luulin siis pääseväni jo perjantaina Rovaniemeltä pois, mutta Rikun töiden vuoksi jäin vielä yhdeksi yöksi kotiin, joten joulusta tuli mulle täysin uudenlainen, mitä ei ole ennen tapahtunut. Yleensä olen ollut koti-kotona ja viime vuonna Levillä, mutta tällä kertaa heräsin yksin koiran kanssa omasta kodista. Sain muuta ajateltavaa, kun vähän kuvailin ja videoin samalla, kun valmistauduin jouluun :)


12.30 Herätys
Jouluna en todellakaan laittanut kelloa soimaan ja heräsin suhteellisen myöhään. Eikä se kyllä haitannut yhtään, koska mulla oli vielä monta tuntia aikaa ennen Rikun töiden loppumiseen. Yleensä ensimmäisenä katson instagramin ja snapchatin läpi, siihen saattaa kummasti mennä jopa tunti..


13.30 Koiran kanssa lenkkeily
Dana on siitä kummallinen koira, ettei se osaa tuolla meidän kodissa pyytää ulos. Dana siis nukkuu yhtä sikeästi kuin minä ja varsinkin työpäivänä kun ulkona tulee käydä ennen aamu seiskaa niin koiran saa kantaa ulos. Laiska, mutta sehän sopii näin lomalla!

Rovaniemi oli siitä kummallinen, ettei kadulla tullut yhtään ihmistä vastaan! Muutama turisti, mutta muuten kaupunki tuntui todella aavemaisen hiljaiselta..


14.15 Aamupala
Mun joka ikinen aamu lähtee käyntiin rasvakahvilla! Se pitää hyvin nälkää ja antaa tarvittavan boostin jokaiseen päivään! Danan syödessä omia nappuloita blenderöin kahvin ihanaksi vaahdoksi ja istuin hetkeksi katsomaan päivän telkkarin tarjontaa.


14.45 Pakkaaminen
Pyykit pois kaappiin ja muut tavarat laukkuun odottamaan viikonlopun reissua. Pakkaamisen ohella innostuin myös fiilistelemään mun polttareiden kuvia ja tekstejä. 


15.15 Fiilistelyä
Mulla oli tässä vaiheessa vielä täysin joulufiilis hukassa, puhelimeen tuli 10000 eri toivotusta ja telkkarista ei kyllä tullut mitään järkevää katsottavaa. Ihan meinasin tylsistyä.. 

Tämän asunnon joulukuusi on tehty suodatin kukista ja on ollut kyllä mun mieleen juuri sopivan pieni koriste! Ensi vuonna ajattelin alkaa panostamaan jouluun myös omassa kodissa.


16.00 Suihkuun
Riku ilmoitti lähteneen ajamaan ja päätin käydä pikaisesti suihkussa, koska olin jo muuten valmiina lähtöön. Suihkun jälkeen laitoin laineita hiuksiin ja Dana tyytyväisenä odotteli, milloin lähdetään! Mun hiukset ei todellakaan ole enää niin pahan väriset kuin voisi kuvitella.. :D Oisin toki voinut meikata, mutta siihen ei aika riittänyt. 


17.00 Mars matkaan!
Jee, Riku saapui ja me lähdettiin ajamaan kohti anoppilaa! Sää oli.. No ei ihan parhaimmasta päästä, mutta turvallisesti saavuttiin perille. Ihastelin matkalla myös Rikun uusimpia kuvia ja pakko todeta, että tuon herran instagramin kuvat on ihan kultaa. HUHHU! Pikkuisen jo innostuttiin joulusta, kun ajateltiin valmista joulupöytää ja arvuuteltiin lahjoja.


18.15 Joulu alkakoon!
Anoppilassa odotti valmis joulupöytä! Itse en ole jouluruuan suurin ystävä, mutta olen alkanut vähän jo laajentamaan tottumuksia! Pienestä pitäen olen elättänyt itseni jouluna vain riisipuurolla, kinkulla ja kurkulla! Tänä vuonna maistoin ensimmäistä kertaa lanttulaatikkoa ja eri rosolleja! Onneksi joulu on vain kerran vuodessa, muuten eläisin vain lihalla ja kuolisin nälkään :D

Meillä oli todella kaunis joulukuusi, jota ihastelin muutaman tovin ruokaa syödessä.


18.46 Kahvi
Yöunien siirtäminen tapahtui myöhään, kun ilta sumpit oli saatava! Viime jouluna ihastuin näihin joulun herkkuihin, kun joulutorttujen yliannostus oli jo tässä vaiheessa ylittynyt reilusti. Nämä pienet herkut sopii kahvin kanssa niin hyvin! Ilman tätä herkkua ei joulu tunnu joululta!


19.11 Lahjojen avaus
Luulin saaneeni suurimman osan lahjoista jo ja osan olin ottanut Rovaniemelle käyttöön. Talvikengät, pikku lusikoita.. Nurkassa kuitenkin näkyi muutama isompi lahja ja nyt oli jotain jännää tiedossa! Riku myös yllätti mut lahjalla, jota en olisi osannut arvata! Annoin jo viikkoa aikaisemmin Marimekon nahkaisen lompakon herralle käyttöön, mutta mun Lastun kuoret sopii mun lompakkoon kuin nakitettu! Kuoret on siis puusta ja nahkasta tehty, joten luulisi mun puhelimen olevan turvassa!

En tiedä mitä vihjailua me oikein saatiin kun isoimmasta paketista ilmestyi Dysonin imuri! MITÄ? Ja pienemmästä silitysrauta! Me kummatkin tykätään käytännöllisistä lahjoista ja meidän oma imuri on reilun vuoden vanha niin tämä tuli ihan yllätyksenä kummallekin! Tänään kun testasimme imuria niin jo tuntui koti niin likaiselta, että taitaa mulla mennä loppuvuosi tuolla hinkkaamiseen.. Koira talouteen kun kertyy enemmän pölyä ja muuta likaa huomaamatta ja siksi ollaan tosi iloisia lahjasta.


20.05 Hautausmaalla
Joulun perinteeseen kuuluu kynttilöiden sytyttäminen ja hautuumaan jälkeen pieni lenkki Danan kanssa leikkien.


21.30 Höllimistä ja köllimistä
Loppuilta menikin vain olemiseen ja vietettiin aikaa sohvalla jutustellen niitä näitä. Ei kait sen joulun sitä kummallisempi tarvitse olla, hyvää seuraa ja muutama pala suklaata :)

Seuraavana päivänä tuntui jo joululta kun olin yövaatteissa ilta kuuteen saakka! Käytiin katsomassa kavereita Tapsan tansseissa (joulupäivän yönä) ja Tapsana käytiin syömässä mun äidin ja siskon tekemiä liharullia! Nams, siinä vaiheessa joulu tuntui jo fiiliksissä, mutta tänään ollaan palattu takaisin kotiin. 

Kiitos joulu, nähdään taas ensi vuonna uusissa meiningeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti